Våre beste grilltilbehør

Grilltilbehør - Lekre forslag til din neste grillfest

Du kjenner den på mils avstand. Lukten av grill. Sommeren viser seg fra sin beste side, solen varmer godt og alle har noe kaldt i glasset. Kjøttet spiller hovedrollen, men ingen grillfest er komplett uten tilbehøret! Fra friske sommersalater til grillspyd og pommes frittes. Vil du imponere gjestene dine litt ekstra? Slå på stortromma, sørge for lykkelige sukk og tomme tallerkener? Her får du våre favoritt-tilbehør når vi lager grillfest!

Tilbehør kan varieres i det uendelige!

Grillede poteter

Lag tilbehøret på grillen! Grillede poteter er perfekt tilbehør til hotwings eller blomkålwings. Del potetene i to, og vend dem i litt olje, salt og pepper. Grill dem på direkte varme i omtrent 5 minutter. Etterstek potetene ferdig over indirekte varme i omtrent 15 minutter.

Grillet søtpotet

Et supergodt og litt sunnere alternativ til klassiske pommes frittes. Skyll og skjær søtpotetene i tynne båter. Vend båtene i litt olje, salt og pepper. Grill dem på direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. Legg søtpotetbåtene over på aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter. Søtpotetbåtene er ferdige når de er deilig sprø på utsiden, og fluffy på innsiden.

Hva med en frisk salat?

Mac and cheese

Det finnes knapt noe bedre enn amerikansk mac and cheese – og visste du at det er superlett å lage? Kok pasta. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og visp inn 1 ss hvetemel. Visp inn 2½ dl melk, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vend den hvite sausen inn i den kokte pastaen. Fordel blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med revet ost. Sett formen på grillen over indirekte varme, og lukk igjen lokket. Stek mac and cheese i omtrent 10 minutter, eller til osten er gyllen.

Grillede maiskolber

Sett tennene i en saftig maiskolbe, rett fra grillen! Sødmefylte, med deilige grillstriper - perfekt tilbehør til grillet kjøtt, spør du oss! Del maiskolbene i to, og grill dem i 12–15 minutter. Pensle med smør omtrent halvveis, og krydre med salt og pepper. Snu på maiskolbene et par ganger mens de steker. Husk tannpirker!

Sommeren er tid for grill!

Se hva som står på menyen