Hva med en taco-fri fredagsmiddag?

Fredagsmiddag er de siste årene blitt synonymt med taco i mange norske hjem. Det er absolutt ikke noe galt i å servere taco, men hva med å utforske noen andre alternativer? Det finnes mange alternativer for digge fredagsmiddager som passer både store og små.

Fredagsmiddag kan være så mangt

Fredagsettermiddagen har en helt egen atmosfære. En arbeidsuke er over, og man ser frem til et par fridager. Overgangen fra hverdag til helg er en ypperlig anledning til å diske opp med en sunn og god fredagsmiddag.

Fredagsmiddag til en familie kan være alt fra en rask fredagsmiddag lagd av rester til en treretters med en enkel forrett, fisk eller kjøtt til hovedrett og en deilig dessert. Eller hva med en fredagsmiddag for to bestående av en spennende kyllingrett? Det finnes mange fredagsmiddagtips. Det hele handler kun om å velge noe du liker for å kunne feire overgangen til helg med en deilig fredagsmiddag.

Hva med en spennende tomatrisotto med salccicciakarbonader som et alternativ til fredagsmiddagen?

Tomatrisotto med salccicciakarbonader
Hva med en spennende tomatrisotto med salccicciakarbonader, ruccola og Grana Padano?

Kanskje er du sliten etter en lang arbeidsuke og ønsker noe ekstra enkelt til fredagsmiddag? Vi har mange middager som går ekstra raskt å lage, men som fremdeles passer godt på en fredag.

En spennende asiatisk svinefilet med rødkålsalat, jasminris, koriander og chilimajones for eksempel.

Asiatisk svinefilet med rødkålsalat, jasminris, koriander og chilimajones
Asiatisk svinefilet med rødkålsalat, jasminris, koriander og chilimajones


Visste du at vi også har pizza på menyen hos Godtlevert? Hva med en pepperonipizza med aromasopp, rødløk og ruccolasalat på en fredag? Våre pizzaer kommer alltid med ferdige pizzabunner og pizzasaus, og er ofte klare til servering på 15-20 minutter.

Pepperonipizza med aromasopp, rødløk og ruccolasalat
Pepperonipizza med aromasopp, rødløk og ruccolasalat – perfekt fredagsmat


Fredagsmiddag – En mulighet til å senke skuldrene

Verdens beste fredagsmiddag kretser ikke bare rundt retten man skal lage. Det handler like mye om å få roe ned og senke skuldrene. Å ta seg tid slik at barna kan være med på matlagingen, eller forberede en god fredagsmiddag for en i ro og mak.


Uavhengig om du skal lage en enkel fredagsmiddag eller en full middag med dessert, planlegging er et godt fredagsmiddagtips. Å planlegge betyr ikke at du trenger lange handlelister og alle slags råvarer. Den trenger ikke omfatte mer enn at du har det du trenger hjemme, slik at du slipper å bruke tid på å stresse rundt etter råvarene. Dermed kan du begynne selve matlagingen helt i eget tempo.


Eller hva med å spare en av middagene fra matkassen til fredagen?

Stekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto
Stekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy er en litt ekstra festlig rett som passer fint som en fredagsmiddag.

En saftig kyllingburger med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfries for eksempel! Dette er skikkelig comfort food som hele familien vil elske.


Saftig kyllingburger med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfries
Saftig kyllingburger med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfries

Fredagsmiddag – Våre tips

Alle har sine favoritter når det kommer til fredagsmiddag. Noen retter passer utmerket som en fredagsmiddag for to, mens andre passer godt til en barnefamilie. Her er noen av våre favoritter.

  • Kjappe fredagsmiddager kan for eksempel være carbonara med bacon, chilli con carne, gratinert burrito eller en spennende thaisuppe. Enkle å lage, og krever lite forberedelser.

Sjekk menyen vår for Ekspressretter som fungerer fint på en fredag

  • Vegetarretter er et alternativ for en sunn fredagsmiddag, også om du ikke er vegetarianer. Test ut tortilla med sprøstekte kikerter, fetaost og friske grønnsaker. Eller hva med en pai fylt med søtpotet og fiken?

Hver eneste uke har vi flere spennende vegetarretter på menyen.

  • Tradisjonelle retter med en vri er alltid spennende. Det kan for eksempel være røkt svinekam med sellerirot i stedet for poteter, eller svinefilet med soppsaus i stedet for den tradisjonelle brunsausen.
  • Barnevennlige tips til fredagsmiddag finnes i mange varianter. Hamburger er en sikker vinner hos barn, og en fiskeburger blir både en sunn og lett fredagsmiddag. Nachos med kylling eller pannekaker med bacon er også gode og lettvinte tips til fredagsmiddag for barna og de voksne i familien.

Nachos med kylling, salsa, guacamole og rømme
Nachos med kylling, salsa, guacamole og rømme

Vi har et stort utvalg barnevennlige middager på menyen hver eneste uke, som du kan spare til fredagsmiddagen.

  • Fredagsmiddag bestående av tre retter passer utmerket på merkedager, eller om du vil gjøre litt ekstra ut av en helt vanlig fredag. Ha en god salat som forrett, for eksempel eple- og fennikelsalat. Server svineknoke til hovedrett og avslutt måltidet med en enkel dessert.
  • Restebuffet er en lettvint fredagsmiddag. Dekk opp spisebordet med rester fra ukens middager eller fryser. Suppler med en enkel salat, godt brød eller ris, alt etter hva som passer. Dermed kan hver enkelt velge utfra egen smak og hva de har lyst på.

Tilpass fredagsmiddagen

Det finnes selvsagt enda flere sunne tips til fredagsmiddag. Vi har nå bare nevnt noen for å hjelpe deg på vei når du vil variere måltidene. Bruk tipsene våre slik de er, eller tilpass dem ut fra egne ønsker. Hva som passer hjemme hos deg er avhengig av hva du liker, hvor lang tid du vil bruke på matlagingen og hvor mange det er til bords.

Vårt beste tips er uansett å ta seg tid til å kose seg rundt bordet med de du er glad i.