Grønnsakslapper
Grønnsakslapper er en flott mulighet til å bruke opp grønnsaksrester. Samtidig kan du
lure litt ekstra grønnsaker inn i middagen til de minste, som kanskje ikke er like begeistret for grønnsaker.
Til 4 personer
- 4 egg
- 2 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
- Valgfrie grønnsaker
- ½ fedd hvitløk
- 100 g vårløk
- 50 g ruccola eller spinat
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- ½ sitron
- Olje
Visp sammen eggene, melet og bakepulveret i en bolle. Skrell de valgfrie grønnsakene hvis du bruker rå grønnsaker. Riv grønnsakene på et rivjern, eller kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk ruccolaen eller spinaten. Bland alle ingrediensene, salt og pepper sammen med eggeblandingen, og klem over litt saft fra sitronen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Ha en god spiseskje med lapperøre i stekepannen. Du kan steke omtrent fire lapper samtidig. Snu grønnsakslappene når det begynner å boble på den ene siden.