Karibisk mat

Fem karibiske retter det svinger av!

Søtt, salt, hett. Oppdag et fargesterkt kjøkken hvor det svinger av maten. Der grillen går varm og tropisk frukt gir en twist til både varme og kalde retter. Opplev fem herlige retter fulle av karibiske rytmer og eksotiske smaker – hjemme på ditt eget kjøkken.

Det er kanskje de færreste forunt å dra på en rundtur i Karibia - men det stopper oss ikke fra å lære av de stolte mattradisjonene, hjemme på vårt eget kjøkken! På de karibiske øyer preges maten av smaksrike krydderblandinger, aromatiske urter og hete fra ulike chilisorter. Frukt er en favorittingrediens, og mange karibiske retter får en sursøt twist fra ananas, mango, lime og appelsin. Opplev mangfoldet fra det karibiske kjøkken!

Se alle de karibiske rettene på menyen her

Jamaicansk kylling med svart bønneris, ananassalsa og lime- og chipotlesmør

I denne retten henter vi inspirasjon fra en klassisk streetfood-rett fra Jamaica: jerkkylling. Det er en saftig kyllinglårfilet som får en rik og røkt smak av chili, kanel, ingefær og timian. Kyllingen legger vi på grillen før vi serverer den med grillet ananas og basmatiris med svarte bønner – et klassisk karibisk tilbehør. Til slutt topper vi retten med chipotlesmør og en annanassalsa som smakes til med lime og rikelig med fersk mynte

Bestill jamaicansk kylling
Jamaicansk kylling
I denne retten henter vi inspirasjon fra en klassisk streetfood-rett fra Jamaica: jerkkylling. Denne ananassalsaen er en soleklar favoritt hos oss!

Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing

En frisk og smaksrik salat med reker. Den marineres med lime, mynte og en klype sukker. Inspirasjonen kommer fra den klassiske drinken mojito, med røtter på Cuba. Salaten har quinoa som base, og toppes med sprø salatblader, finstrimlet rødkål, aromatisk mango, og het, rød chili. Salaten serveres med en kremet avokadodressing med smak av hvitløk og syrlig lime. Dette er mat det svinger av!

Bestill rekesalat med mynte og lime
Rekesalat med mynte og lime
En forfriskende salat det svinger av!

Lechon asado - Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotet

Lechon asado er en kubansk rett der svinekjøtt marineres med krydder, hvitløk og den syrlige saften fra sitrusfrukter. På Cuba tilbereder man kjøttet over åpen ild eller i ovnen på lav varme. I vår variant av lechon asado bruker vi saftige svinekoteletter som vi marinerer med tre forskjellige sitrusfrukter: lime, appelsin og sitron. Så legger vi kjøttet på grillen. Retten blir komplett med stekt søtpotet, en kremet hvitløksmajones og coleslaw med karibiske smaker av mango, koriander og jalapeño.

Bestill Lechon asado
Lechon asado
Marinert svinekjøtt med coleslaw og aioli

Karibisk fiskegryte med kokos, koriander og limemarinert torskefilet

Dette er en kremet fiskegryte proppfull av grønnsaker, hvitløk og ingefær. Basen er en kokoskrem, og torsken marineres i limesaft – dette gir fisken en fast og fin konsistens. Gryten serveres med nykokt, dampende basmatiris og rikelig med fersk koriander. Topp gryten med finsnittet jalapeño for litt karibisk sting!

Bestill fiskegryte
Fiskegryte
Fiskegryte med kokosmelk, proppfull av smak og sting!

Island stew - Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping

Dette er en kremet og smakfull gryte som passer perfekt for deg som vil spise litt grønnere. Basen i gryten er kokosmelk, søtpotet og borlottibønner gir gryten fylde, og prikken over i’en er en sprø, het og herlig topping laget av ovnsbakt mais, nachochips, svarte bønner og fersk rød chili. Karibisk stemning i gryteform!

Bestill Island stew
Island stew
Island stew - perfekt for deg som vil spise litt grønnere