Lag morsom mat med barna!

Tenk deg å være ni år, og få servert «spøkelsesøyne med radioaktiv saus og heksefingre» - så mye mer spennende det er enn å spise fiskeboller i karrisaus? Kanskje det er morsommere med mumiehjerne enn omelett, og det er hvert fall kult når den flyvende tallerkenen lander midt på middagsbordet? Pizza har jo aldri smakt så godt! Kanskje forsvinner kresenheten også, hvis maten både ser og høres morsom ut. Og det beste av alt? Det trenger verken være vanskelig eller dyrt å lage noe gøy ut av måltidene, det krever bare litt fantasi.

Fargerik og morsomme måltider til barn

Vårt første og kanskje enkleste tips, er å fylle barnas tallerken med farger. Paprika og tomater finnes det mange varianter av, og hvis du bytter ut den gule pastaen med fargerike pastasløyfer har du kommet et langt stykke på vei. Eller hva med å servere et fruktfat til kvelds? Umiddelbar fargefest! Supper kan også varieres i det uendelige, og det er noe mange barn liker godt. Prøv for eksempel grønn ertesuppe, som ofte får en iøynefallende farge! Hvis du er skikkelig vågal, prøver du deg på rødbetsuppe - bare husk hansker og forkle mens du kokkelerer.

Lag mat med gøyale former

Bruk pepperkakeformer og stans ut osteskiven eller den kokte skinken! Kjøp pasta formet som dyr eller bokstaver, og server den i en salat. Vårt beste tips? Ha en pepperkakeform i stekepannen, og hell pannekakerøra eller et egg oppi – vips har du en artig vri på pannekaka eller speilegget. Ganske enkelt, veldig gøy!

Image alt text
Morsom mat gir god stemning

Gjør noe gøy på spesielle anledninger

Spesielle anledninger er en perfekt anledning til å tenke annerledes om maten til barna. Til Halloween foreslår vi å farge pastaen rød eller grønn med konditorfarge. Ha noen få dråper i pastavannet, og vips har du skummel monsterpasta! Eller hva med å farge pannekakerøra blå? Konditorfargen er din venn når du skal tøyse med maten. Med smør og rød konditorfarge lager du blodig popcorn, eller hva med å stikke en mandelskive i enden på pølsene - servert med ketchup blir det blodige fingre. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Ikke glem hverdagsmaten

Gøyal mat til barna trenger heller ikke å se så spesiell ut. Kanskje holder det å gi den et artig navn, eller knytte den til noe barna dine er opptatt av. Ha barnas yndlingsbok eller –karakter i tankene mens du lager mat, og lag en rett basert på det? Server Frost-Elsas gryterett, en dinosaursalat eller prinsessekjeks. Lag en morsom fortelling rundt kveldsmaten, vi kaller det en slags garanti for god stemning!

Og hvis du vil gjøre matlagingen til en lek, kan du bestille matkasse fra Godtlevert! Der kan du velge mellom 80 retter hver uke, og få retter som er satt sammen med tanke på barn. Du trenger ikke gå i butikken en gang, alt leveres rett på døra. Høres GODT ut, ikke sant?