Tilbehør til sommerens pølser

Alle liker grillpølser. Vårt kokketeam har samlet sine beste oppskrifter med tips og triks, slik at du kan gjøre de klassiske ventepølsene om til en fullverdig sommermiddag.

Pølser og løk går hånd i hånd, og det er mange variasjoner å velge i! Her kommer tre versjoner som passer til det meste. Du kan også bruke gul løk og sjalottløk.

Syltet rødløk
Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann i en kjele. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i den kokende syltelaken, og hell rødløken og laken over på et rent og lufttett glass. Lag gjerne opp litt, slik at du har god og hjemmelaget syltet rødløk hele sommeren. Ha gjerne litt fersk dill og fennikelfrø i glasset sammen med rødløken.

Grillet rødløk
Del løken i to, og grill den rett på grillen, til den er svart i kantene. Du kan også snitte den på toppen, pakke den inn i aluminiums-folie, ha på 1 ss smør, litt salt og pepper, pakke igjen aluminiumsfolien, og grille den i 20 minutter. Ha gjerne på litt urter. Timian eller oregano er ekstra godt!

Lettsyltet rødløk
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Press over saft fra en lime eller sitron, og ha på litt salt. La løken stå i minst 30 minutter før servering.

Image alt text

Tomatsalsa

Til 4 personer

  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 hvitøksfedd
  • ½ chili
  • 1 bunt koriander
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lime
  • Salt
  • Pepper

Kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk rødløken, hvitløken og chilien. Skyll og finhakk korianderen, og del limen i to. Vend sammen tomatene, rødløken, hvitløken, chilien, korianderen og olivenoljen i en serveringsbolle. Press over saft fra limen, og smak til med salt og pepper.

Tips! Smak gjerne til med litt sukker og balsamicosirup for enda bedre smak. Du kan også lage en mangosalsa ved å bytte ut tomatene med mango!

Ketchup

Hvorfor ikke servere hjemmelaget ketchup til barna, eller på sommerfesten? Det er veldig enkelt å lage, og smaker kjempegodt!

Til 1 liter ketchup

  • 3 bokser hakkede tomater
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitøksfedd
  • ½ rød chili
  • 200 g tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 200 g brunt sukker
  • 6 ss eplesidereddik
  • 1 ts salt

  1. Skrell og grovhakk sjalottløken og hvitløken. Finhakk chilien. Bland sammen de hakkede tomatene, tomatpuréen, sjalottløken, hvitløken og chilien i en kjele. Kok opp, og tilsett 1 dl vann, det brune sukkeret, eplesider-eddiken og saltet. Gi det hele et nytt oppkok, og skru ned varmen på platen til lav varme. La ketchupen småkoke i 1 time. Kjør ketchupen glatt med en stavmikser eller blender. Sil gjerne ketchupen for å få ut rester av skall.
  2. Smak til med salt, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene glass, og skru på lokkene med en gang. Avkjøl helt. Ketchupen er holdbar i minst en måned om den oppbevares i kjøleskap.

Tips! Du kan smake til ketchupen med andre krydder også. Laurbærblad, koriander, spisskummen, kanel, allehånde eller stjerneanis setter en ekstra spiss på smaken. For mer grillpreg på ketchupen, kan du ha litt kajennepepper og røkt paprika i. For et friskere preg, kan du finhakke et par selleristenger, og ha i ketchupen når den skal koke ned.

Image alt text