Pico de gallo – tomatsalsa på ekte meksikansk vis
Pico de gallo er en lettlaget tomatsalsa som ofte blir omtalt som Mexicos nasjonalsaus. Den passer godt som tilbehør til ulike tex-mex og latinamerikanske retter. Prøv å bytte ut den tradisjonelle tacosausen med denne neste gang det står taco på bordet.
Slik lager du pico de gallo
Ingredienser:
- 2 tomater
- 1 sjalottløk
- 0,5 jalapeno
- 10 g fersk koriander
- 0,5 ts rødvinseddik
- 1 krm salt
Slik gjør du:
Skrell sjalottløken. Kutt tomaten og løken i terninger. Fjern frøene fra jalapenoen og finhakk den. Kutt korianderen grovt og legg alt i en serveringsbolle. Bland med rødvinseddik og salt. Pynt med litt ekstra koriander.
Tips!
Vil du ha enda mer farge og smak til tacoen, kan du også lage en enkel og god mangosalsa. Kutt mango, rød chili, rødløk og koriander og bland sammen med limesaft, salt og pepper. Har du litt avokado til overs, kan du blande inn det også.
Her får du oppskrift på en eksotisk fruktsalat som passer perfekt etter et måltid med meksikanske smaker. Eller hva med å prøve deg på en klassisk og søt meksikansk dessert – en tres leches kake.