Hjem
/
Lag chips av potetskrellet
Lag chips av potetskrellet
Del

Lag chips av potetskrellet

Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet.
18. august, 2022

Poteten er en hverdagshelt på middagsbordet. Den stammer fra Andesfjellene, og kom til Norge på midten av 1700-tallet.

For tusenvis av år siden, i inkariket, æret man potetgudene med store seremonier og skulpturer. I Norge har poteten igjennom historien blitt en veldig viktig matplante for alle generasjoner. Vi ærer muligens ikke poteten med skulpturer, men dagens barn kan takke poteten for høstferien. Etter andre verdenskrig ble det nemlig vanlig at barna ble sendt ut på åkeren en uke hver høst for å plukke poteter før frosten kom.

Norske tradisjonsretter er bygget opp rundt poteten, og da gjerne (i hjel)kokt. Poteten har imidlertid også satt sitt preg på andre matkulturer, som i fish & chips fra England, gnocchi fra Italia, eller den smaksrike massaman curryen fra Thailand.

Noe av det beste med å reise rundt i verden er å spise maten i landet man besøker. Er man nysgjerrig nok, så oppdager man kanskje nye måter å tilberede og smaksette den allsidige poteten på.

Siden poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet, får vi også en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet. Du kan for eksempel bruke dem i en omelett eller som topping på pizza. Ellers så kan du lage gode, sprø chips av potetskrellet. Skrellet fra andre grønnsaker passer også godt til chips. Prøv deg gjerne frem med ulike krydder også.

Chips av potetskrell

  • Potetskrellrester
  • 2 ss olje 1 ts røkt paprikapulver, løk- eller hvitløkskrydder eller litt eddik
  • Salt
  • Pepper
  • Bakepapir

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Skyll og tørk potetskrellet lett. Fordel potetskrellet på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, krydderet eller eddiken, salt og pepper. Stek potetskrellet midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Vend på det underveis i steketiden.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.