Granola med honning

Granola er den perfekte hverdagsfrokosten. Og det er ikke vanskelig å lage selv. Smak deg frem med dine egne favoritter, for eksempel linfrø, chiafrø eller tørket frukt. Lag en dobbel porsjon så er du klar til skolestart og travle morgener.

  • 400 gram havregryn
  • 150 gram nøtter eller mandler
  • 80 gram solsikkekjerner
  • 200 gram honning
  • 50 gram smør
  • 1 ts kanel
  • 170 gram rosiner
  • Bakepapir


Varm opp stekeovnen til 160 grader varm­luft. Grovhakk nøttene. Bland sammen havregrynet, nøttene og kjernene. Varm opp en stekepanne til lav varme, og tilsett honningen, smøret og kanelen. Ta honningblandingen av varmen når smøret har smeltet, og bland det inn med havregrynsblandingen. Fordel granolaen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 35 minutter. Avkjøl granolaen, og rør inn rosinene. Server yoghurt og fersk frukt til granolaen.