Grønnsakslapper

Grønnsakslapper er en flott mulighet til å bruke opp grønnsaksrester. Samtidig kan du
lure litt ekstra grønnsaker inn i middagen til de minste, som kanskje ikke er like begeistret for grønnsaker.

Til 4 personer

  • 4 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Valgfrie grønnsaker
  • ½ fedd hvitløk
  • 100 g vårløk
  • 50 g ruccola eller spinat
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ sitron
  • Olje

Visp sammen eggene, melet og bake­pulveret i en bolle. Skrell de valgfrie grønnsakene hvis du bruker rå grønnsaker. Riv grønnsakene på et rivjern, eller kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk rucco­laen eller spinaten. Bland alle ingrediensene, salt og pepper sammen med eggeblandingen, og klem over litt saft fra sitronen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Ha en god spiseskje med lapperøre i stekepannen. Du kan steke omtrent fire lapper samtidig. Snu grønnsakslappene når det begynner å boble på den ene siden.