Hjem
/
Hvordan koke blomkål?
Hvordan koke blomkål?
Del

Hvordan koke blomkål?

Blomkål er en smakfull og allsidig grønnsak som kan brukes både som tilbehør til en middagsrett, eller som hovedingrediens i retten selv. Ved å koke blomkål har du grunnlaget for mange spennende retter.
23. august, 2021

Slik går du frem:

  1. Fyll en kjele med nok vann til å dekke blomkålen, og kok opp.
  2. Skjær bladene av blomkålen, og del den opp i små buketter (du kan også koke blomkålen hel hvis du ønsker det).
  3. Legg blomkålen oppi kjelen, og la den koke i ca 7–9 minutter. Hvis du koker blomkålen hel, må du beregne litt mer tid.
  4. Bruk en gaffel eller stikk med en kniv for å kjenne om blomkålen er ferdigkokt. Glir kniven lett igjennom er grønnsaken mør.
  5. Når blomkålen er ferdig, heller du av kokevannet og legger bukettene i en skål for servering.

Smørdampet blomkål

Blomkålen er også fin å smørdampe. Prosessen er veldig lik den for å koke blomkål, men grønnsaken får en mer fyldig smak.

Slik går du frem:

  1. Fyll en kjele med litt vann, nok til å dekke bunnen. Kok opp vannet.
  2. Ta bladene av blomkålen og skjær eller knekk opp i biter.
  3. Legg en smørklatt oppi kjelen sammen med blomkålen, og damp i omtrent 5 minutter.
  4. Server som tilbehør til hovedrett av for eksempel kjøtt eller fisk.

Smakfullt med kokt blomkål

Kokt blomkål kan også brukes som ingrediens i flere andre retter. For eksempel kan du benytte den i en klassiker som hjemmelaget blomkålsuppe, som smaker mye bedre enn posesuppe. Ikke krever retten særlig mer jobb heller, og belønningen for den lille ekstra innsatsen er en deilig og smakfull middags- eller kveldsrett.

Du kan også velge å gjøre litt mer ut av blomkål som tilbehør. Benytt den kokte blomkålen til å lage blomkålpuré, som passer ypperlig som tilbehør både til kjøtt og til fisk. Dette vil garantert falle i smak både hos gjester og familie – hvem skulle tro at en blomkål kunne bli til noe så fløyelsmykt og smakfullt?

En klassiker fra 80-tallet er gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon – tilbehør som passer godt både til fisk og kjøtt. Her blander du de kokte blomkålbitene med en deilig ostesaus, strør på litt ost og setter i ovnen. Enkelt å lage, og fantastisk godt!

Blomkålen kan også brukes til mye mer, for i tillegg til å koke eller smørdampe den kan du både steke, ovnsbake og grille den. Visste du at du for eksempel kan lage god snacks av blomkålen ved å steke biter av den i ovnen med deilig krydder? Prøv deg frem ved å teste nye oppskrifter.

Velg mellom 50 smakfulle middager hver uke

Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
29.03.2022
Har du lyst på middagstips som bestilles uke etter uke? Det går i gyroskjøtt, pastasløyfer med svinestrimler, pasta carbonara, kjøttkaker og indrefilet av svin.
Godtlevert bilde
28.03.2022
Godtlevert er testvinner i Dagbladets kåring av grønne matkasser. Våre vegan- og vegetarkasser fikk terningkast 5.
Godtlevert bilde
28.03.2022
Vi har gjort det enkelt for deg, og plukket ut våre beste barnemenyer. Alle rettene er enten ferdiglaget, eller klare på 1-2-3.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
29.03.2022
Har du lyst på middagstips som bestilles uke etter uke? Det går i gyroskjøtt, pastasløyfer med svinestrimler, pasta carbonara, kjøttkaker og indrefilet av svin.
Godtlevert bilde
28.03.2022
Godtlevert er testvinner i Dagbladets kåring av grønne matkasser. Våre vegan- og vegetarkasser fikk terningkast 5.
Godtlevert bilde
28.03.2022
Vi har gjort det enkelt for deg, og plukket ut våre beste barnemenyer. Alle rettene er enten ferdiglaget, eller klare på 1-2-3.