Matpakkemuffins

Noen morgener er mer travle enn andre. Da er det kjekt å ha noen matmuffins på lager de dagene hvor du ikke har tid til å nyte en god frokost i rolige omgivelser. Muffinsene kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 5 dager, eller i fryseren og tas opp etter behov. Perfekt matpakkemat og tines i en fei! Legg i matboksen om morgenen, så har du ferske muffins til lunsj.

MAT(PAKKE)MUFFINS:

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt spelt
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 dl melk
  • 1 dl solsikke/rapsolje
  • 2 egg

Fyll:

  • 200 g skinke
  • 200 g ost
  • 300g Vårløk, mais, paprika ol. (til sammen)

  • Muffinsformer

  1. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett yoghurt, melk og olje. Bland godt. Tilsett eggene tilslutt.
  2. Kutt skinke og ost i terninger. bruk det du har av grønnsaker, for eksempel strimlet vårløk eller purre, mais, paprika ol. ( her kan du variere etter ønske og hva du har i kjøleskapet. Det passer godt med alt fra pølsebiter, skinke, bacon, ost, feta, tomater, revet gulrot. Bare å bruke fantasien).
  3. Bland skinke, ost og grønnsaker i deigen.
  4. Ha muffinsformer i et muffinsbrett eller bruk silikonformer. Fordel deigen i formene ¾ fulle. Muffinsene stekes ved 225 grader i 12-18 minutter avhengig av størrelse. Stikk en kakepinne i midten av muffinsen, om det ikke henger noe deig igjen på pinnen er muffinsen ferdig.

Psst! Du finner flere av ingrediensene under dagligvareprodukter inne på Min Side.