Hjem
/
Opp-ned eplekake med karamell
Opp-ned eplekake med karamell
Del

Opp-ned eplekake med karamell

Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
06. september, 2022

Slik lager du opp-ned eplekake med smak av karamell

Denne eplekaken bakes i ovnen med eplene i bunnen av formen, men snus på hodet ved servering, slik at eplene og karamellen kommer på toppen. Den smaker himmelsk – og ser litt ekstra morsom ut hvis du legger eplene i et fint mønster.

Ingredienser:

Topping/karamellsaus

  • 85 gr smør
  • 100 gr rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 3 epler (helst norske)

Kaken

  • 120 gr romtemperert smør
  • 100 gr rørsukker
  • 100 gr vanlig sukker
  • 2 egg
  • 190 gr hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk

Slik gjør du:

Sett på og varm ovnen til 175 grader og finn frem en tykkbunnet stekepanne som også tåler å stå i ovnen. 

Du begynner med eplene og karamellsausen, som skal danne bunnen av kaken før den stekes. Skrell og skjær eplene i fine skiver. Legg disse til siden, slik at de er klare til å legges i den lune karamellen før den stivner. Smelt smøret og rørsukkeret i stekepannen og la det koke omtrent ett minutt. Rør i kanelen og legg så epleskivene i et fint mønster oppå karamellen. La karamellen og eplene stå og avkjøle seg en liten stund,slik at det stivner litt, i mens du lager selve kakerøren.

Visp sammen det romtempererte smøret og sukkeret med en elektrisk visp, slik at det blir hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du visper videre. Pass på at du visper inn det første egget ordentlig før du har i det andre. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett så disse sammen med melken. Vend melblandingen og melken forsiktig ned og bland så til en jevn røre. Fordel kakerøren over eplene og karamellen og stek kaken i ovnen i omtrent 40 minutter. Dekk over med aluminiumsfolie etter omtrent halve tiden, slik at kaken ikke blir brent. Sjekk at kaken er ferdig, ved å stikke en kakepinne ned i kaken.

Når kaken er ferdig stekt, lar du den hvile på benken i noen minutter. Legg så en tallerken oppå stekepannen og vipp kaken ut slik at den ligger “opp-ned” på tallerkenen. Server kaken med for eksempel vispet crème fraiche, god vaniljeis eller kremfløte.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.