Ovnsbakt artisjokkdipp

Prøv deg på en ovnsbakt dipp med smak av Middelhavet!

Har du først laget denne ovnsbakte artisjokkdippen en gang, vil du aldri se deg tilbake. Kombinasjonen av litt syrlig artisjokk, salt parmesan og fylde fra både majones og mascarpone gjør denne dippen til en favoritt hos både store og små. Den passer perfekt som dipp til både brød og grønnsaker.

Slik lager du ovnsbakt artisjokkdipp

Ingredienser:

  • 1 boks marinerte artisjokkhjerter (290 gram)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl majones
  • 2 dl mascarpone
  • 2 dl revet parmesan
  • 2 sp hakket basilikum
  • 1 ts chiliflakes
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 200 grader. Hell av laken fra artisjokkhjertene og finhakk de. Riv eller press hvitløksfeddet i en hvitløkspresse og bland sammen med de resterende ingrediensene.

Hell røren i en ildfast form og bak i ovnen i ca 25 minutter eller til den har blitt fin og gyllen.

Den smaker aller best helt nystekt og varm rett fra ovnen, gjerne sammen med godt brød, grissini og grønnsaker.