Åpen lofotburger-sandwich med ajvarsaus, tomatsalat og avokado
Laktosefri

Åpen lofotburger-sandwich med ajvarsaus, tomatsalat og avokado

3.95 (118)
Under 30 min
7 Ingredienser
Lofotburger med den krydrede paprikasausen ajvar og frisk tomatsalat er en rask og sunn middag, som gir assosiasjoner til Middelhavet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Tomater
2 stk
Sjalottløk
3 stk
Olivenolje
1 ss
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Avokado
1 stk
Ruccola
50 g
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 527 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme brødene i en brødrister, da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Hvis du varmer brødene i brødristeren, må du passe på at de ikke svir seg.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll og kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Bland tomatene og løken i en serveringsskål. Rør inn 1 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Del avokadoen i to, ta ut steinen, og kutt avokadokjøttet i skiver. Løft avokadoskivene ut av skallet med en spiseskje. Skyll ruccolaen. Legg de stekte multibrødene på tallerkener. Smør på et godt lag med ajvarsausen, og legg på avokadoen, ruccolaen og fiskeburgerne. Topp med tomatsalaten.  
God middag!