Okonomiyaki - vegetariske japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
Laktosefri
Vegetar

Okonomiyaki - vegetariske japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones

4.08 (263)
Under 50 min
17 Ingredienser
Okonomi betyr «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Okonomiyakien er en japansk pannekake, en smakfull klassiker som bare må prøves.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Vann
½–1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ ss
Svart ris
125 g
Agurk
1 stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Juliennemiks med gulrot og selleri
200 g
(Selleri)
Ingefær
½ bit
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 854 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og riv gulrøttene og all ingefæren på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt all spisskålen og all vårløken i tynne skiver. Bland sammen eggene, 1 dl hvetemel, ½ dl vann, ½ ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulrøttene, halvparten av ingefæren og halvparten av spisskålen og vårløken. Spe på med ½–1 dl vann.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Kok opp ½ ts hvitvinseddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann. Tilsett juliennegrønnsakene og resten av den revne ingefæren. Gi grønnsakene et oppkok, ta kjelen til side og la grønnsakene trekke i laken frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl pannekakerøre i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter, til den er fast på oversiden. Snu okonomiyakien, og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre. 
 Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og den ferdigkokte risen i en bolle. Smak til med saften fra limen. 
Topp okonomiyakiene med sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen, de syltede grønnsakene og resten av vårløken.
God middag!