Fiskekaker med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsaus
Glutenfri

Fiskekaker med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsaus

3.73 (62)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Finsnittet rødkål
100 g
Appelsin
1 stk
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Smør
3 ss
(Melk)
Appelsinskall
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 579 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fiskekakene og kålen i smør i en stekepanne, hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Del potetene i to eller fire jevnstore biter, avhengig av størrelsen. Kok potetene i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt endene av de grønne bønnene, og kok dem med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.  
 Ha rødkålen utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, og press saften over rødkålen. Krydre med salt og pepper, og bland godt. Fordel kålen på ene siden av brettet, og fiskekakene på den andre siden. Stek fiskekakene og kålen i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på kålen og fiskekakene halvveis inn i steketiden.   
Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og smak til med 1 ts av det revne skallet fra appelsinen fra punkt 3.      
Vel bekomme!
God middag!