20-30
Roede
Laktosefri
Pad thai med kyllingkjøttdeig, fullkornsnudler og hakkede peanøtter
Pad thai er en Thailands mest kjente retter. Vår Roedevariant er laget med en smakfull saus, fullkornsnudler og kyllingkjøttdeig. Toppet med peanøtter!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
Fullkornsnudler
Fullkornsnudler (Egg, Hvete)
½ pakke
Pad thai-saus
Daddelchutney
1 glass
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
1 dl
Pad thai
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Egg (Egg)
1–2 stk
Olje
1 ts
Tilbehør
Lime
1 stk
Peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 711 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland nudlene inn i kjøttet, grønnsakene og sausen, eller server det hver for seg.
- Fullkornsnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
- Pad thai-saus: Bland sammen daddelchutneyen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann i en skål.
- Pad thai: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i to, og så i tynne skiver på skrå.
- Pad thai, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken. Stek sjalottløken, hvitløken, halvparten av vårløken og gulrøttene under omrøring i et par minutter. Knekk eggene, og ha dem i. Stek videre under omrøring i et par minutter til. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og rør inn pad thai-sausen. Gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt. Topp med resten av vårløken (se tips).
- Tilbehør: Kutt limen i båter. Topp retten med saft fra limen og peanøttene. Server srirachasausen til retten.
- Nudler: 100 g Pad thai: 300 g Peanøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 580 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).