Jordskokksuppe med rødbetechips, persillestekte bønner og rustikke multibrød
Vegetar

Jordskokksuppe med rødbetechips, persillestekte bønner og rustikke multibrød

4.23 (118)
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. De vakre rødbetechipsene gjør denne retten til en fryd for øyet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Rødbeter
2 stk
Jordskokksuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Norsk eple
1 stk
Hvite bønner
1 boks
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke mandolin, kan du kutte rødbeten i 2, og så i tynne skiver med en kniv. Rist multirødene i brødristeren.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og skrell rødbetene. Kutt dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje og salt. Stek rødbeteskivene i ovnen i omtrent 10 minutter. Snu skivene, og la døren til ovnen stå på gløtt frem til servering.
 Ha suppen i en kjele på middels varme, og varm den opp under omrøring, til den begynner å småkoke. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt eplet i små biter. Hell laken av bønnene. Skyll, tørk og finhakk all persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eplebitene og bønnene i 2–3 minutter, og vend inn halvparten av persillen.
Stek multibrødene som anvist på pakken. 
Strø toppingen og resten av persillen over suppen ved servering. 
God middag!