Englehår i drageblod med trollmannsflass og vortete hekseneser
20-30
Laktosefri

Englehår i drageblod med trollmannsflass og vortete hekseneser

Englehår er laget av egg og mel, og kalles pasta på folkemunne – og vi synes det smaker best dynket i drageblod, eller bolognesesaus, da. De vortete heksenesene er grove bagetter, nydelige med litt smør på!

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Englehår

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Drageblodsaus

gulrot
Gulrot
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
oregano
Oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml

Vortete hekseneser

bagetter
Bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke

Hjertegrønt

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Trollmannsflass

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1035 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 120 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Englehår: Tilbered englehåret som anvist på pakken.
  3. Drageblodsaus, forberedelse: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken.
  4. DrageblodsausVarm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter med en stekespade. 
  5. Drageblodsaus, fortsettelse: Tilsett løken, gulroten og tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Ha i basilikum- og oreganokrydderet, oksebuljongen og de moste tomatene. La drageblodsausen småkoke over lav varme i 8–10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
  6. Vortete hekseneser: Tilbered den vortete heksenesen som anvist på pakken. 
  7. Hjertegrønt: Skyll hjertesalaten og tomaten. Del salaten i grove biter og tomaten i terninger. Bland salaten og tomaten i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
  8. Trollmannsflass: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med trollmannsflasset.