Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
Glutenfri

Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
125 g
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Lime
½ stk
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 945 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du koke maisen i vannet med risen i omtrent 2 minutter.

Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.   
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
 Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.  
 Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten. 
God middag!