15-20
Svinekam med ovnsbakte småpoteter, cherrytomater, spinat og bearnéssaus
Cherrytomatene blir gode og søte når de ovnsbakes og glaseres av balsamicoeddik. Med saftig kjøtt og deilig saus, er dette en innertier.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- balsamicoeddik
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte småpoteter
Delikatessepoteter
300 g
Ovnsbakte grønnsaker
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Balsamicoeddik
1 ss
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 595 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 33 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere spinaten og tomatene som en kald salat. Skyll grønnsakene, og kutt tomatene i to. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn litt olje, balsamicoeddik, salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte småpoteter: Skyll potetene. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll tomatene og spinaten. Ha cherrytomatene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, 1 ss balsamicoeddik, salt og pepper. Stek dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid. Bland spinaten med tomatene de siste 3 minuttene.
- Svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt.
- Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!