Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære
Vegetar

Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære

4.2 (76)
Under 20 min
9 Ingredienser
Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik
Rødløk
½ stk
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pizzabunn
2 stk
(Hvete, Rug)
Asparges
1 bunt
Revet ost
100 g
(Melk)
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Ruccola
50 g
Pære
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1037 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag chiliolje til pizzaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i chiliflakene og rist dem lett. Ha i litt olje, og stek det hele videre i 1–2 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt av crème fraîchen utover pizzabunnene. Kutt endene av aspargesene, og kutt dem i 4 biter. Topp pizzaen med den revne osten, og fordel aspargesene og rødløken jevnt utover. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
 Topp pizzaene med chiliflakene og 1 ss olivenolje.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt, eller til kjernene begynner å poppe. Skyll ruccolaen og pæren. Kutt pæren i 2 på langs, og så i tynne skiver. Ha ruccolaen i en skål, og vend inn pæreskivene og kjerneblandingen. Topp salaten med litt balsamicoeddik.
God middag!
God middag!