Vegetar
Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære
4.2 (76)
Under 20 min
9 Ingredienser
Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.
Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
Rødløk
½ stk
Crème fraîche
150 g
Pizzabunn
2 stk
Asparges
1 bunt
Revet ost
100 g
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Ruccola
50 g
Pære
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1037 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag chiliolje til pizzaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i chiliflakene og rist dem lett. Ha i litt olje, og stek det hele videre i 1–2 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i båter. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt av crème fraîchen utover pizzabunnene. Kutt endene av aspargesene, og kutt dem i 4 biter. Topp pizzaen med den revne osten, og fordel aspargesene og rødløken jevnt utover. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Topp pizzaene med chiliflakene og 1 ss olivenolje.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt, eller til kjernene begynner å poppe. Skyll ruccolaen og pæren. Kutt pæren i 2 på langs, og så i tynne skiver. Ha ruccolaen i en skål, og vend inn pæreskivene og kjerneblandingen. Topp salaten med litt balsamicoeddik.
God middag!
God middag!