Torsk med eggesmør og stekte poteter
Glutenfri

Torsk med eggesmør og stekte poteter

4.15 (207)
Under 30 min
8 Ingredienser
Dampet spisskål og møre gulrøtter med litt smør på er en nytelse i seg selv. Her kombineres grønnsakene med flott fisk og et klassisk eggesmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Egg
1 stk
(Egg)
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Sitronskall
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Sommerkål
1 bit
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 488 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du trenger ikke å steke potetene, om du vil spare litt tid.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og del potetene i to.
 Kok egget i 8–9 minutter, og avkjøl det i rennende kaldt vann. Skrell og del egget i terninger. Smelt kryddersmøret, og ha i egget. Skyll sitronen, og riv skallet (kun det gule) på et rivjern, og rør det inn med smøret og eggene. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere. 
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt kålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp gulrøttene og kålen i 3–4 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på en tallerken.
 Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter. 
Del sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over retten ved servering. 
God middag!