Bakt fetaost-pasta med tomater og krydderstekte kikerter

Godt og rimelig

Vegetar

Bakt fetaost-pasta med tomater og krydderstekte kikerter

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
TikTok trenden "Baked feta pasta", en rask og enkel pasta med saus av ovnsbakt fetaost og tomater.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Oregano
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Kikerter
1 pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Casarecce
200 g
(Hvete)
Pastavann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 695 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du trenger ikke blande sausen med pastaen. Server det hver for seg, så kan man forsyne seg selv.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp vann i en kjele til koking av pasta. 
Skyll og kutt tomatene i båter. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell, knus og grovhakk hvitløken. Plasser fetaosten midt i en ildfast form og ha tomatene, løken og hvitløken rundt. Krydre med oreganoen, salt og pepper. Ha over 1 ss olivenolje, og bak det hele midt i ovnen i 10–15 minutter, eller til tomatene har falt sammen. 
Sil laken av kikertene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen sammen med fetaformen i omtrent 8 minutter, eller til de er gylne. 
Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet når pastaen siles. Ta fetaformen ut av ovnen, og rør inn ønsket mengde av pastavannet, til sausen får en kremet konsistens.
Vend den ferdigkokte pastaen inn i fetasausen og topp retten med de stekte kikertene (se tips). God middag! 
God middag!