Spicy koreansk svinewok med paprika, villris og sesamfrø
Roede
Laktosefri

Spicy koreansk svinewok med paprika, villris og sesamfrø

4.22 (1086)
Under 20 min
10 Ingredienser
Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, villris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
Villrisblanding
125 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hodekål
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 682 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene er sterke. Server dem gjerne ved siden av retten dersom ikke alle liker det så hett. Tilsett litt riseddik eller limesaft i woken for mer syrlighet. Soyasaus og sriracha- chilisaus passer også til.

 Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skjær kjøttet i strimler. Krydre kjøttet med litt salt, sesamfrøene og chiliflakene (se tips). Rens paprikaen. Skrell løken, og skyll hodekålen. Kutt paprikaen, løken og hodekålen i strimler.
 Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og legg det over på en tallerken. Stek gjerne kjøttet i to omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Stek paprikaen, løken og hodekålen i 3–4 minutter. Vend på grønnsakene underveis i steketiden. Bland inn soya- og ingefærsausen, chilisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet før servering.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Strø den over woken ved servering. 
100 g Wok med grønnsaker og kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!