Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Sei og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen!.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Seifilet
325 g
(Fisk)
Grønnkål
50 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i tynne båter, og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt fisken i store terninger. Skyll grønnkålen. 
 Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den blir blank. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Vend grønnkålen inn i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la retten småkoke under lokk i omtrent 4 minutter. Smak til med litt salt og pepper. 
Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene ved servering.
God middag!
God middag!