Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
Laktosefri

Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat

4.17 (333)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Honning
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Mango
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1193 kcal
  • Fett: 64 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wok eller damp pak choyen hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en liten kjele. Fordel kyllingvingene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Vend om og fordel kyllingen utover stekebrettet underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.  
Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
 Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen. 
God middag!