Limemarinert laks og reker med svart ris, Aguachile salsa, og sprø maischips

Mexico

Laktosefri
Glutenfri

Limemarinert laks og reker med svart ris, Aguachile salsa, og sprø maischips

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
15 Ingredienser
Aguachile betyr "chilivann" og er meksikanernes versjon av ceviche. Her får du laks og reker som er marinert i lime, friske grønnsaker og en forfriskende og litt spicy Aguachile dressing!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • vann
  • olje
Svart ris
125 g
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Reddiker
½–1 bunt
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Jalapeño
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sukker
½ ts
Salt
½ ts
Vann
½ dl
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Koriander
½ bunt
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 899 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å gjøre rødløken litt mildere på smak, kan den legges i en bolle med kaldt vann i 5 minutter før servering.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt laksen i terninger, og skyll limen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseterningene i et minutt, til de får litt farge, og er såvidt gjennomstekte. Ha laksen i en bolle sammen med rekene. Strø over litt salt og finrevet limeskall (kun det grønne), og vend forsiktig sammen.
Skyll reddikene og agurken. Del agurken i to på langs, skrap ut innmaten, og legg dette til side. Kutt resten av agurken og reddikene i skiver. Skrell gulroten og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver (se tips), og lag lange bånd av gulroten med en skreller eller ostehøvel.
 Skyll korianderen og jalapeñoen. Kutt halve jalapeñoen i tynne skiver, og legg til side. Ha resten av jalapeñoen i et litermål sammen med innmaten fra agurken, saften fra limen, ingefærblandingen, ½ dl vann, ½ ts salt, ½ ts sukker og halvparten av korianderen. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en tynn saus. Smak eventuelt til med litt mer sukker og salt.
Fordel agurken, gulroten, reddiken, løken og den kokte risen på et fat. Legg på laksen og rekene, og ha på Aguachile salsaen. Topp med chilimajonesen, resten av korianderen og jalapeñoskivene. Server tortillachipsene til retten. Vel bekomme!
God middag!