Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo
20-30
Vegetar

Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo

Enchiladas er en populær meksikansk rett som består av fylte tortillas, bakt i ovnen med en tomatisert krydret saus og gratinert ost. Med hjemmelaget guacamole og frisk tomatsalsa er dette måltidet fullt av deilige meksikanske smaker!

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • hvete,
 • gluten,
 • melk

Basisvarer

 • sukker
 • vann
 • olje
 • salt
 • pepper

Lettsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
⅔ stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Enchiladas

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
½ -1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
Vann
3 dl

Picco de gallo

tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
rødløk
Rødløk
⅓ stk

Guacamole

avokado
Avokado
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt

Til servering

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 1063 kcal
 • Fett 50 g
 • Karbohydrater 111 g
 • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke stavmikser kan du mose det sammen med en gaffel.

 1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 2. Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt to tredjedeler av rødløken i tynne skiver og vend det sammen med saften fra halve limen og 1 ts sukker i en bolle. Finhakk resten av løken og legg til side.
 3. Enchiladas, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. Ha tomatpuréen, 3 dl vann, halve pakken med maisstivelsen, buljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele og kok opp under omrøring.
 4. Enchiladas: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i de svarte bønnene og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
 5. Enchiladas, fortsettelse: Fyll hver av tortillalefsene med bønnefyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
 6. Picco de gallo: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Ha tomaten og halvparten av korianderen i en skål sammen med den finhakkede løken fra steg 2. Skvis i saften fra resten av limen, og smak til med salt og pepper.
 7. Guacamole: Del avokadoen i to på langs og trykk ut steinen. Ha avokadokjøttet i et litermål sammen med lettrømmen, litt salt og saft fra limen. Kjør det sammen med en stavmikser til en passe grov mos (se tips). Vend inn resten av korianderen, og ha guacamolen over i en skål.
 8. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Server enchiladasene med picco de galloen, guacamolen og den lettsyltede løken, og server limebåtene ved siden av.