Sitruskrydret svinekam med ratatouille og ovnsbakte poteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinekam med ratatouille og ovnsbakte poteter

4.12 (363)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til svinekam.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Olje
½ ss
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Olje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene.  Skyll ut tomatboksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og ½ ts sukker. 
 Krydre kjøttet med ønsket mengde av sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
God middag! 
125 g Potet: 125 g Ratatouille: 250 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!