Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter, nanbrød og fetakrem
Vegetar

Gulrot- og ingefærsuppe med kikerter, nanbrød og fetakrem

4.26 (189)
Under 30 min
14 Ingredienser
Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem. Nanbrødene er gode å dyppe i suppen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Vann
4½ dl
Kikerter
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Nanbrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 988 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pensle nanbrødene med litt smør når det gjenstår 2 minutter av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell, og kutt løken i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha gulrøttene, løken og ingefærblandingen i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen, 4½ dl vann. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. 
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Tørk kikertene godt med et kjøkkenhåndkle, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn maisstivelsen, garam masala-krydderet, litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter. 
 Ha fetaosten og crème fraîchen i en skål, og mos det sammen med en gaffel til en grov krem. Smak til med litt saft fra halve limen, litt salt og pepper. 
 Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.     
 Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør inn crème fraîchen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen.
 Server suppen i skåler, og topp med kikertene og korianderen. Server nanbrødene og fetakremen til retten. 
God middag!