Søtpotetfajitas med tomatsalsa, kumminkrydret bønnepuré og rømme
Vegetar

Søtpotetfajitas med tomatsalsa, kumminkrydret bønnepuré og rømme

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Three spice
1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Olivenolje
1 ss
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hvetetortillaer
½ pakke
(Hvete, Gluten)
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 778 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek bønnene i ovnen med grønnsakene, eller bland dem inn i salaten for en enklere tilberedning.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll, rens og kutt paprikaen og løken i strimler. Skyll og kutt søtpoteten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, three spice krydderet og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og søtpotetene er møre. Vend grønnsakene underveis i steketiden, slik at de får en jevnere stekeoverflate. Vend inn tomatsalsaen før servering. 
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og hvitløken i 3–4 minutter under omrøring.   
Tilsett det tyrkiske krydderet, grønnsaksbuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 4 minutter. Knus bønnene lett med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Ha bønnepuréen over i en serveringsskål, og topp med 1 ss olivenolje.  
Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og den strimlede kålsalaten i en salatbolle.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og lettrømmen til retten. 
God middag!