Plantebasert hoisin chunks bowl med sesamstekt brokkoli og jasminris
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Plantebasert hoisin chunks bowl med sesamstekt brokkoli og jasminris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
1 ss
(Melk)
Plantebaserte chunks
280 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vårløk
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over sesamfrøene når det gjenstår 4 minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i 3-4 minutter under omrøring. Ha i hoisinsausen og 1 dl vann, kok opp, og la sausen koke i omtrent 2 minutter, til sausen har kokt litt inn. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og ha den over chunksene før servering.  
Server retten i skåler. Vel bekomme!
God middag!