Kyllinglår med meksikansk ris, og jalapeño- og koriander crema
35-45
Glutenfri

Kyllinglår med meksikansk ris, og jalapeño- og koriander crema

"Crema" er en kremet saus som ofte serveres til meksikansk mat. Den vanligste varianten av denne sausen minner mest om lettrømme, men i denne retten er det lagt til både koriander og jalapeño for ekstra god og frisk smak!

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • egg,
 • melk

Basisvarer

 • vann
 • olje
 • salt
 • pepper
 • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Meksikansk ris

rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
jasminris
Jasminris
135 g
moste tomater
Moste tomater
1 flaske
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl

Marinerte kyllinglår

three spice
Three spice
1 pakke
lime
Lime
½ stk
kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts

Jalapeño- og koriander crema

koriander
Koriander
½ bunt
jalapeño
Jalapeño
½ stk
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
lime
Lime
½ stk

Til servering

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 1082 kcal
 • Fett 51 g
 • Karbohydrater 94 g
 • Protein 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fjern frøene på jalapeñoen hvis du ikke ønsker det for sterkt.

 1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 2. Meksikansk ris: Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. 
 3. Marinerte kyllinglår: Ha three spice krydderet i en bolle sammen med 1 ss olje, ½ ts salt og saft fra halve limen. Del kyllinglårene i leddet, og vend dem i marinaden. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side til den får litt farge, og legg den over på en tallerken. 
 4. Jalapeño- og koriander crema: Skyll korianderen og jalapeñoen. Del jalapeñoen i grove biter (se tips). Dra korianderbladene av stilkene, og ha stilkene og halvparten av bladene i et litermål sammen med majonesen, yoghurten, jalapeñoen og saft fra resten av limen. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
 5. Meksikansk ris, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek paprikaen, løken og hvitløken i 2–3 minutter. Ha i risen, bønnene, de moste tomatene, buljongen, 1 dl vann og eventuelle rester av marinaden fra steg 3. Kok opp under omrøring, og ha det over i en ildfast form. Legg i kyllingen med skinnsiden opp, dekk formen med aluminiumsfolie, og stek det hele midt i ovnen i 15 minutter. Ta så av folien og stek videre i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
 6. Til servering: La risformen hvile i 5–10 minutter før servering, og topp med resten av korianderen fra steg 4. Server jalapeño- og koriander cremaen til retten.