Sprøpanert sei med stekt sommerkål, remulade og syltet rødløk

Sommer

Sprøpanert sei med stekt sommerkål, remulade og syltet rødløk

4.06 (62)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Småpoteter
300 g
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Sommerkål
½ stk
Grønne erter
125 g
Remulade
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 748 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spe gjerne remuladen ut med litt av syltelaken fra rødløken for en litt løsere dressing.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg den panerte fisken på brettet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.  
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Del sommerkålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålbåtene i 2–3 minutter på hver side til de får en gyllen farge. Tilsett ertene det siste minuttet. Krydre med litt salt og pepper.    
 Server remuladen til retten (se tips). 
God middag!