Lag din egen pesto, og nyt en smak av solfylte Italia!

Lag din egen pesto

Å lage pesto hjemme er raskt og enkelt, og resultatet blir uendelig mye bedre enn den pestoen du får kjøpt i butikken. Den friske, intense smaken av pesto passer perfekt til en enkel pastarett, som dipp til en luftig focaccia, eller som topping til et saftig stykke laks. Den berømte basilikumsausen har sitt opphav i den italienske regionen Liguria, kjent for sine olivenlunder og basilikumfelt. Navnet «pesto» kommer fra det italienske verbet «pestare», som betyr knuse eller male – en passende beskrivelse av den tradisjonelle tilberedningsmetoden der pestoen blir knust sammen i en morter. Hvis du ikke har det, går det veldig fint an å lage pesto i en food prosessor. Smaken blir like god og autentisk!

Nå ukene 7—11 har vi satt Italia på menyen i Godtlevert. Alle rettene finner du under kategorien «Italia» der du velger retter selv, og du legger dem selv til i matkassen din!

Les mer og se rettene her

Ingredienser

 • 1 potte fersk basilikum
 • Cirka 50 gram ferskrevet parmesan
 • En neve pinjekjerner
 • 2 hvitløksfedd
 • Omtrent 2 dl ekstra virgin olivenolje (eller til du synes pestoen har passende konsistens)
 • Litt sitronsaft
 • Salt og pepper etter smak

Sånn gjør du

 1. Kjør basilikum, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en food prosessor eller blender.
 2. Hell i olivenoljen gradvis mens du kjører, til du får ønsket konsistens.
 3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
 4. Ha pestoen over et lufttett glass, og oppbevar den i kjøleskapet.

Å lage pesto er med andre ord hverken vanskelig eller tidkrevende, og resultatet er en smaksopplevelse som tar deg rett til solfylte Italia. Vil du prøve noe nytt? Tilsett soltørkede tomater eller bruk valnøtter i stedet for pinjekjerner. La kreativiteten blomstre, og nyt din egen hjemmelagde pesto!