Spiral-agurk

Syltet spiralagurk med smak av Japan

Denne agurksalaten er en fin liten rett å servere som snacks eller som tilbehør til kylling eller kjøtt. Denne er morsom for barna å prøve seg på – de trenger kanskje bare litt hjelp til å sørge for at kuttingen går riktig for seg. Her gjelder det nemlig å være forsiktig, så du ikke kutter hele veien igjennom, slik at du ødelegger spiralen.

Lykke til!

Du trenger:

  • 6 små agurker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 hvitløksfedd - revet
  • 1 ts sukker

Slik gjør du:

Legg agurken på en skjærefjøl, mellom to spisepinner. Kutt agurken diagonalt, i så tynne skiver som mulig. Spisepinnene vil hindre at du kutter hele veien igjennom. Snu agurken og gjenta på andre siden, i samme vinkel som første gang. Legg agurkene over i en bolle eller stort norgesglass. Bland ingrediensene til marinaden og hell over agurkene. Bland godt, ha på lokk og la marinere i kjøleskapet over natta.

Server som tilbehør til kjøtt eller kylling, eller bare som en snack, eller del av et tapasbord.

Japansk mat på menyen

Møt våren med japanske smaker

De kommende ukene lar vi deg bli bedre kjent med Japans spennende kjøkken. Vi har valgt ut fem favoritter som hele familien vil elske. Vi byr blant annet på okonomiyaki, tonkatsu og tebasaki, eller på godt norsk kålpannekake, svineschnitzel og fritert kylling. Selvsagt har vi også en klassisk ramensuppe på menyen og en japansk variant av pokébowl, med ponzubakt laksefilet.

Les mer og bestill