Raita er tzatzikiens indiske kusine, og perfekt å servere til både fisk og kjøtt.

Sånn lager du raita

Raita – klassisk indisk tilbehør

Raita beskrives kanskje best som tzatzikiens indiske kusine, og er en svalende yoghurtdressing som passer perfekt til sterke, indiske retter, eller grillet kjøtt og fisk. Dette rører du sammen på et par minutter, du kommer ikke til å angre – dette er enkelt, fort gjort, og innmari GODT.

Dette trenger du:

  • 1 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ bunt mynte
  • 150 g yoghurt naturell
  • 1 ss honning

Sånn gjør du:

  1. Skyll og kutt agurken i terninger.
  2. Skrell og finhakk rødløken og hvitløken.
  3. Skyll og finhakk mynten.
  4. Ha agurken, rødløken, hvitløken og halvparten av mynten i en skål, og bland inn yoghurten.
  5. Smak til med honningen og litt salt.

God middag!

Indias rustikke smaker

Indias rustikke smaker

Varmende curryer, luftig ris og nystekt naanbrød. Chai, tandoori og tikka masala. Het chili, aromatiske krydder og svalende raita. Samtalen stilner når maten kommer på bordet. Matroen senker seg, og det eneste som høres, er klirrende bestikk, og kurven med naanbrødsom går fra hånd til hånd. Hver bit er en eksplosjon av smak, farger og tekstur - detsmaker av tradisjon og lidenskap.

Grunnene er mange til hvorfor vi elsker indisk mat, derfor har vi hentet inspirasjon fra et av verdens mest spennende kjøkken. Kokkene våre har satt sammen fem indiske retter, så du kan ta med familien på en eventyrlig smaksreise rett til Dehlis livlige gater.

Les mer og bestill