Meksikansk mat: 5 favoritter fra det meksikanske kjøkken

Med sine fortryllende smakskombinasjoner, friske ingredienser og krydrede aromaer er det ikke så rart at meksikansk mat er en favoritt blant matelskere over hele verden. Er det blant dine favoritter også? Bli med oss inn i det meksikanske matuniverset, og utforsk fem uimotståelige retter som gir deg en smaksopplevelse utenom det vanlige.

Hva kjennetegner det meksikanske kjøkken?


Det mexicanske kjøkken kjennetegnes ved sin bruk av friske og fargerike ingredienser – lime, avocado, tomat, chili og koriander. Kombinasjonen av disse smakfulle elementene resulterer i retter som sprudler av liv, farger og smak. Kryddere som spisskummen, oregano og cayenne tilføyer dybde og kompleksitet til maten, og tar mexicanske måltider til et helt nytt nivå. Meksikansk mat er også kjent for sin enkelhet og autentisitet, og det handler mye om å la de friske ingrediensene snakke for seg selv.

Opplev meksikansk matlaging på sitt beste.


Uansett om du foretrekker fisk og skalldyr, krydrede bønnegryter eller saftige kjøttretter, er det noe for enhver smak i det mexikanske kjøkken. La oss ta deg med på en smaksreise gjennom Mexicos fargerike og smakfulle gastronomiske landskap. Med disse fem uimotståelige retter tar vi smaken av Mexico rett til spisebordet ditt.

Limemarinert laks, reker, agurk og aguachile i en tallerken på rosa bakgrunn

Limemarinert laks og reker med svart ris, aguachile-salsa og tortillachips

Dette er en forfriskende meksikansk rett, som typisk består av skalldyr marinert i en blanding av limejuice, chili og koriander. Vår versjon av denne klassiske retten er lagd med limemarinert laks og rker, servert med sprø tortillachils. En meksikansk signaturrett du ikke vil gå glipp av!

Mexicansk bønnegryte med svinebog og ris, pyntet med koriander.

Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris

Charrobønner er meksikansk comfortfood på sitt beste – varm, fyldig og proppful av god smak. Her får du en deilig, fyldig bønnegryte. Vår versjon lages med kidneybønner, mørkokt svinenakke, friske grønnsaker og ris. Det er nesten ikke til å motstå!

Svartbønne-enchiladas i blå form med guacamole og salsa ved siden av

Black bean enchiladas med guacamole og pico de gallo

Enchiladas er en ikonisk meksikansk signaturrett som du bare må prøve! I vår utgave fyller vi myke maistortillas med saftige sorte bønner og en krydret enchiladasaus. Server med kremet guacamole og frisk pico de gallo – dette er en rett som helt garantert tilfredsstiller lysten din på meksikansk mat.

Kyllinglår med mexicansk rissalat og jalapeno- og koriandercreme

Kyllinglår med mexicansk rissalat og jalapeno- og koriandercreme


Saftige kyllinglår marinert i meksikanske krydre og stekt til perfeksjon, servert med en forfiskende meksikansk rissalat og en pikant jalapeno- og koriandercreme. Høres fristende ut, ikke sant? Denne retten garanterer en fest for smaksløkene dine, og hver bit er en eksplosjon av smak og teksturer som gjør at du får lyst på mer! 

Alt-i-ett tacopanne med ost, jalapeñosyltet løk og røkt chilidressing

Alt-i-ett tacopanne med ost, jalapeñosyltet løk og røkt chilidressing


Denne alt-i-ett tacopannen er en festlig og velsmakende rett som er perfekt å dele med venner og familie. Her får du sprø tortillachips toppet med smeltet ost, syltet løk og en kremet chilidressing. Dette er mexicansk mat på sitt beste – lett å lage, og (nesten) umulig å motstå.

Vil du ha mer inspirasjon til lekre retter fra forskjellige verdenskjøkken? Hver uke har vi 85 forskjellige retter på menyen, du finner dem der du velger retter selv.