Sommermat på under 20 minutter

Lysere kvelder, latere dager og varmere sol. Når sommerdagene endelig er her, frister det jo mer å være ute enn å stå over varme gryter inne på kjøkkenet? Vi vil samle familien rundt middagsbordet for et deilig sommermåltid som ikke tar all verdens tid å lage. I denne artikkelen deler vi tre oppskrifter som tar mindre enn 20 minutter å forberede – så kan du bruke tiden din på det som betyr noe, enten det er en latterkrampe med familien, eller enda et bad i sommersolen.

Sommersalat med bacon, bløtkokte egg, krutonger og Grana Padano

Denne friske sommersalaten blander sprø baconbiter med smilende egg, og hjemmelagde krutonger tilfører en deilig krønsj. Et dryss av fint revet Grana Padano gir en nøtteaktig smaksdybde som balanserer de lette grønne bladene perfekt. Denne salaten er en ideell middag eller en luksuriøs lunsj på varme dager.

Kyllingburger

Kyllingburger med steinsoppaioli, råkostsalat med eple og gulrotfries

Oppgrader grillkvelden med en saftig kyllingburger toppet med en rik steinsoppaioli. Burgeren serveres med en sprø råkostsalat med friskt eple som gir en søt og syrlig kontrast, og knasende gulrotfries på siden som er et sunnere, men like velsmakende alternativ til tradisjonelle pommes frites. Dette måltidet er en garantert hit for både store og små.

Laksepoke

Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones

Poke er en fiskesalat som ofte serveres som forrett i det Hawaiianske kjøkken. Her får du myk, marinert laks med den sprø, frisk agurk og syrlig syltet rødkål, toppet med en kremet og pikant chilimajones. Denne retten er proppfull av smak - en perfekt sommerlig lunsj eller middag som både er rask og forfriskende.

Hvis du ønsker deg enda mer variasjon og enda flere lettlagede retter, finner du alltid mer av det under kategorien «Ekspress» der du velger retter selv. Uansett om du er i humør for noe eksotisk, klassisk, raskt eller utfordrende, finner du garantert noe som passer din smak og dine planer. God middag!

Velg blant 85 middager hver uke