Hjem
/
Majones med tre spennende smaker
Majones med tre spennende smaker
Del

Majones med tre spennende smaker

Majones kan jo brukes til alt, og setter ofte prikken over i:en på middagen. Her får du tre tips som kan løfte majonesopplevelsen til nye høyder, med smaker fra Japan, Mexico og Korea.
18. august, 2022

Grunnoppskrift majones

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Salt

Slik gjør du:

Visp sammen eggeplommer, eddik og sennep. Fortsett å vispe mens du heller i oljen i en tynn stråle, til du har fått en kremet majones. Smak til med salt.

Majones med smak av ristet miso

Varm ovnen til 160 grader. Legg 2 ss miso i en ildfast form og rist i ovnen til den har fått fin farge. Avkjøl misoen og visp den deretter inn i majonesen. Smaker kjempegodt til både kjøtt og kylling, og på hamburgeren!

Majones med smak av jalapeno og koriander

Miks 1-2 jalapeno (uten frø) og 1 potte med koriander i en foodprosessor sammen med 2 ½ dl rapsolje. Sil av oljen og bytt ut oljen i grunnoppskriften med denne jalapeno-oljen. Denne passer helt perfekt til for eksempel fredagstacoen.

Majones med gochugaru

Gochugaru er en Koreansk chilipaste, med en rund og ikke alt for sterk smak. Lag gochugarumajones ved å røre sammen 1 spgochugaru og 1 ts sesamolje og blande dette inn i majonesen. Denne kan du servere til for eksempel steamed buns med pulledpork hvis du vil ha en litt ekstra god smak!

Prøv deg på syltede grønnsaker med spennende smaker fra India, Japan og Midtøsten – og les mer om fusionmatlagning her.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.