Majones med tre spennende smaker

Majones kan jo brukes til alt, og setter ofte prikken over i:en på middagen. Her får du tre tips som kan løfte majonesopplevelsen til nye høyder, med smaker fra Japan, Mexico og Korea.

Grunnoppskrift majones

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Salt

Slik gjør du:

Visp sammen eggeplommer, eddik og sennep. Fortsett å vispe mens du heller i oljen i en tynn stråle, til du har fått en kremet majones. Smak til med salt.

Majones med smak av ristet miso

Varm ovnen til 160 grader. Legg 2 ss miso i en ildfast form og rist i ovnen til den har fått fin farge. Avkjøl misoen og visp den deretter inn i majonesen. Smaker kjempegodt til både kjøtt og kylling, og på hamburgeren!

Majones med smak av jalapeno og koriander

Miks 1-2 jalapeno (uten frø) og 1 potte med koriander i en foodprosessor sammen med 2 ½ dl rapsolje. Sil av oljen og bytt ut oljen i grunnoppskriften med denne jalapeno-oljen. Denne passer helt perfekt til for eksempel fredagstacoen.

Majones med gochugaru

Gochugaru er en Koreansk chilipaste, med en rund og ikke alt for sterk smak. Lag gochugarumajones ved å røre sammen 1 spgochugaru og 1 ts sesamolje og blande dette inn i majonesen. Denne kan du servere til for eksempel steamed buns med pulledpork hvis du vil ha en litt ekstra god smak!

Prøv deg på syltede grønnsaker med spennende smaker fra India, Japan og Midtøsten – og les mer om fusionmatlagning her.