Hjem
/
Majones med tre spennende smaker
Majones med tre spennende smaker
Del

Majones med tre spennende smaker

Majones kan jo brukes til alt, og setter ofte prikken over i:en på middagen. Her får du tre tips som kan løfte majonesopplevelsen til nye høyder, med smaker fra Japan, Mexico og Korea.
18. august, 2022

Grunnoppskrift majones

Ingredienser:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Salt

Slik gjør du:

Visp sammen eggeplommer, eddik og sennep. Fortsett å vispe mens du heller i oljen i en tynn stråle, til du har fått en kremet majones. Smak til med salt.

Majones med smak av ristet miso

Varm ovnen til 160 grader. Legg 2 ss miso i en ildfast form og rist i ovnen til den har fått fin farge. Avkjøl misoen og visp den deretter inn i majonesen. Smaker kjempegodt til både kjøtt og kylling, og på hamburgeren!

Majones med smak av jalapeno og koriander

Miks 1-2 jalapeno (uten frø) og 1 potte med koriander i en foodprosessor sammen med 2 ½ dl rapsolje. Sil av oljen og bytt ut oljen i grunnoppskriften med denne jalapeno-oljen. Denne passer helt perfekt til for eksempel fredagstacoen.

Majones med gochugaru

Gochugaru er en Koreansk chilipaste, med en rund og ikke alt for sterk smak. Lag gochugarumajones ved å røre sammen 1 spgochugaru og 1 ts sesamolje og blande dette inn i majonesen. Denne kan du servere til for eksempel steamed buns med pulledpork hvis du vil ha en litt ekstra god smak!

Prøv deg på syltede grønnsaker med spennende smaker fra India, Japan og Midtøsten – og les mer om fusionmatlagning her.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.