Hjem
/
Syltet med en twist
Syltet med en twist
Del

Syltet med en twist

Sylting er en gammel tradisjon her til lands, og noe man har drevet med som en måte å konservere, eller forlenge holdbarheten på mat, lenge før vi fikk kjøleskap og fryser. Du kan sylte i prinsippet alt av frukt og grønnsaker. Her har vi 3 tips på typisk norske grønnsaker som vi har syltet og kombinert med spennende asiatiske smaker.
18. august, 2022

Syltet kålrot med karri

Norsk kålrot med inspirasjon fra India passer perfekt som en liten siderett til blant annet blåskjell og laks.

Ingredienser:

  • 2 stk kålrot
  • 1 sp karri madras-pulver
  • ½ dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ dl vann

Slik gjør du:

Kok opp eddiken, vannet, sukkeret og karripulveret. Avkjøl laken. Kutt kålroten i så tynne skiver du klarer, gjerne med en mandolin. Legg over i en lufttett beholder (for eksempel et norgesglass) og hell laken over. La stå over natten.

Soyasyltet agurk med ingefær og chili

Sylteagurk er jo for mange uunnværlig på både leverposteiskiva og burgeren. Her får du en spennende variant med japanske smaker av soya, ingefær og chili. Prøv denne som tilbehør til grillet eller stekt kylling, eller til laksen – enten den er grillet eller i form av sashimi.

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 1 tommelstor bit ingefær
  • 1 ts chiliflakes
  • ½ dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • ½ dl soyasaus
  • 2 sp ristede sesamfrø

Slik gjør du:

Kok opp eddiken, sukkeret og vannet. Riv ingefæren fint på et rivjern og ha denne oppi laken, sammen med soyasausen, chiliflaksene og sesamfrøene. La dette avkjøle seg helt. Del agurken på lengden og skrap ut kjernen (innmaten) med en liten teskje. Kutt agurken i halvmåner og legg bitene i laken. La det hele trekke i omtrent en halvtime før du serverer.

Syltet gulrot med spisskummen, korianderfrø og sumak

Spisskummen og sumak er begge krydder som er svært utbredt i Midtøsten. Særlig sumak er et litt annerledes krydder, med litt bitter og syrlig smak. Du får kjøpt sumak i de aller fleste spesialforretninger. Den passer helt perfekt sammen med den litt søte gulroten.

Ingredienser:

  • 5 gulrøtter
  • 1 sp ristede spisskummenfrø
  • 1 ts ristede korianderfrø
  • 1 ts sumak
  • ½ dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp eddiken, sukkeret og vannet. Rist spisskummenfrøene og korianderfrøene i en tørr stekepanne på middels til høy varme til de begynner å dufte og får litt farge. Ha de ristede frøene og sumaken i laken. Lag tynne skiver av gulrøttene med en potetskreller og legg alt over i en lufttett beholder (for eksempel et norgesglass). Hell over laken og sett på lokk. La det stå og trekke til det har avkjølt seg helt.

Les mer om fusionmatlagning og få tips på hvordan du kan smaksette majones.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.