Hjem
/
Fusion – spennende smaker fra verdens ulike kjøkken
Fusion – spennende smaker fra verdens ulike kjøkken
Del

Fusion – spennende smaker fra verdens ulike kjøkken

Har du hørt om fusion? Her kombinerer vi gode norske råvarer med spennende smaker fra verdens ulike kjøkken. I løpet av de neste par ukene kan du bestille hjem 5 spennende middager med tema fusion. I tillegg tipser vi om hvordan du kan prøve deg frem på egen hånd, og forvandle tradisjonelle norske råvarer til spennende små retter ved hjelp av spennende krydder og smaker.
18. august, 2022

Fem spennende fusionmiddager

Våre kokker har tatt frem fem spennende middager som du kan bestille hjem de neste ukene.

Prøv en spennende nudelwok, der japanske sobanudler møter libanesisk aubergine.

Eller en litt utypisk amerikansk burger med pulled pork og kimchi med smaker fra Korea.

Du får sprøstekt ørretfilet der vi kombinerer en thailandsk urtesalat med bulgur fra Midtøsten.

Og italienske kyllingtacos med capresesalsa og koriander.

Til slutt møter Vietnam Mexico, i vår vietnamesiske burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat med jasminris og frisk mango.

Se hele menyen her

Prøv deg frem – lag dine egne fusionretter

Vil du prøve deg frem på egen hånd, tipser vi om hvordan du enkelt kan eksperimentere med vanlige norske råvarer og gi de helt nye smaker ved hjelp av for eksempel sylting eller en helt ny vri på den tradisjonelle pannekaken.

Sylting med en twist

Sylting er en gammel tradisjon her til lands, og noe man har drevet med som en måte å konservere, eller forlenge holdbarheten på mat, lenge før vi fikk kjøleskap og fryser. Du kan sylte i prinsippet alt av frukt og grønnsaker. Vi tipser om tre typisk norske grønnsaker som vi har syltet og kombinert med spennende asiatiske smaker.

Prøv syltet kålrot med karri – en perfekt kombinasjon av en norsk råvare og indiske smaker.

Vil du ha en ny vri på sylteagruken, kan du prøve deg på en japanskinspirert soyasyltet agurk med ingefær og chili.

Til slutt har vi gitt gulroten en smak av Midtøsten, i form av spisskummen, korianderfrø og sumak.

Få alle oppskriftene på syltede grønnsaker her.

3x majones

Majones er jo virkelig en favoritt på brødskiva hos mange nordmenn. Og den kan jo virkelig brukes til alt, hvis du bare tør å eksperimentere litt med den kan den løftes til nye høyder. Vi gir deg oppskriften på hvordan du lager din egen majones – og hvordan du kan smaksette den med smaker fra Japan, Mexico og Korea.

Få oppskrift på majones med ristet miso, jalapeno og med gochagaru her.

Socca – fransk pannekake med svensk ostekrem

Socca er en fransk pannekake laget på kikertmel. Vi har kombinert den med en knallgod ostkrem, laget med svensk Västerbottenost, karse og syltet rødløk. Du får oppskriften her.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen her
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.