Karbonader med karamellisert løk, fløtepoteter og brokkoli
Glutenfri

Karbonader med karamellisert løk, fløtepoteter og brokkoli

4.13 (596)
Under 30 min
5 Ingredienser
En husmannsklassiker som pleier å falle i smak hos store og små. Varme karbonader med søt, karamellisert løk og deilige fløtepoteter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
1 ts
Karbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt revet ost på fløtepotetene før du steker dem. For en fyldigere smak på løken kan du tilsette litt balsamicoeddik.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
 Fordel fløtepotetene i en ildfast form. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og myk. Tilsett ½ ss smør og 1 ts sukker, og stek videre i omtrent 2 minutter, til sukkeret har smeltet. Smak til med salt og pepper. Ha den karamelliserte løken over i en dyp tallerken. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene under lokk, i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
 Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!