Helgerett: Entrecôte med grønnkål, bakte rotgrønnsaker og urtesmør
40-45

Helgerett: Entrecôte med grønnkål, bakte rotgrønnsaker og urtesmør

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • melk

Basisvarer

 • salt
 • smør
 • solsikke-/rapsolje

Hasselbackpoteter

Poteter
400 g
Salt
Smør
1 ss

Kjøtt

Entrecôte
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
4 ss
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Smør
3 ss
timian
Timian
½–1 pakke

Bakte rotgrønnsaker

gulrot
Gulrot
2 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
4 ss

Grønnkål

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
1 pakke
Salt
Smør
2 ss
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 0 kcal
 • Fett 0 g
 • Karbohydrater 0 g
 • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når du skal kutte poteten legg 2 spisepinner eller 2 tynne tresleiver på hver side av poteten da stopper kniven naturlig før du har skåret helt gjennom. Steketiden på kjøttet har mange variabler, som tykkelsen på kjøttstykket, hvor mye det er brunet og effekten på ovnen. Hvis du ha urtesmør til overs pakk det inn i bakepapir eller plastfilm. Form det som en pølse. Legg smøret i kjøleskapet og kutt det i skiver ved behov.

 1. Varm ovnen til 220 grader varmluft.
 2. Skrell og kutt gulrot og persillerot i grove biter. Kutt rødløk i tynne skiver.
 3. Snitt potetene i tynne skiver med en skarp kniv. Ikke skjær helt gjennom, de skal sitte sammen i bunnen. (Se tips.) Ha potetene på et stekebrett med bakepapir og krydre dem med salt og pepper. Smelt smør og hell det over. Ha stekebrettet inn i ovnen og bak potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 40 minutter.
 4. Kutt gulrot, pastinakk og rødløk i biter. Legg det på et stekebrett dekket med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i stekeovnen sammen med kjøttet og potetene og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
 5. Varm opp en stor stekepanne. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre det med salt og pepper. Ha litt olje i en varm stekepanne og brun kjøttet til det har fått en fin farge på begge sider. Mot slutten av bruningen, tilsett smør, timian og knust hvitløk. Når smøret er brusende og nøttebrunt, ta kjøttet ut av pannen og legg det over i en ildfast form. Hell over det varme smøret.
 6. Sett formen i ovnen og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 54 grader. Om du ikke har temperaturmåler, ta kjøttet ut av ovnen etter omtrent 10–15 minutter. Se tips.
 7. Ha smør i en middels varm stekepanne eller kjele og stek grønnkålen til den er mør. Smak til med salt og pepper.
 8. Ha kryddersmøret på toppen av den varme entrecôten ved servering og server med hasselbackpoteter, bakte rotgrønnsaker og stekt grønnkål.