Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og grove bagetter
Roede

Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og grove bagetter

4.22 (450)
Under 40 min
9 Ingredienser
Hjemmelaget fiskesuppe med fersk sei og grønnsaker er en deilig klassiker. Med grove bagetter og dill faller denne i smak hos hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Margarin
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Margarin
2 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
200 g
Purre
1 stk
Seifilet
325 g
(Fisk)
Dill
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes ut med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Tilbered bagettene som anvist på pakken.
 Smelt 2 ss margarin i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la fiskesuppebasen småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Skyll og kutt purren i strimler. Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i terninger.
 Ha gulrøttene, purren og fisken i fiskesuppebasen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til fiskesuppen med saft fra sitronen, salt og pepper. Ha litt mer vann i suppen hvis den skulle bli for tykk.
 Skyll, tørk og finhakk dillen. Strø dillen over suppen ved servering.
500 g Brød: 50 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!