Lakseburger med sennep, marinert løk, tomatsalat i cæsardressing og urtefries
3.94 (191)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Cæsardressing
1 pakke
Lakseburger
1 pakke
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 845 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne snittflaten på briochebrødene i litt olje over høy varme i 30 sekunder.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden.
Skrell og kutt løken i så tynne ringer du klarer. Bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Skyll løken i kaldt vann, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss eddik og litt salt, og la løken marinere på kjøkkenbenken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten i grove biter. Ha tomatbitene, kålsalaten og cæsardressingen i en bolle, og vend sammen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side. La lakseburgerne hvile i stekepannen i 2 minutter før servering, og fordel sennepsvinaigretten over burgerne før servering.
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Vel bekomme!
God middag!