Vegetar
Kremet linguine med vegetarisk spicy arrabiatasaus, ovnsbakt squash og kjerneblanding
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Arrabiata betyr sint på italiensk, og arrabiatasausen har både hvitløk og chili i seg. Linguine med en god tomatsaus er uten tvil en favoritt.
Arrabiata betyr sint på italiensk, og arrabiatasausen har både hvitløk og chili i seg. Linguine med en god tomatsaus er uten tvil en favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- pepper
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- sukker
Squash
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½ stk
Oregano
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Pasta
150–200 g
Eggeplomme
2 stk
Crème fraîche
150 g
Pastavann
½ dl
Gressløk
½–1 bunt
Revet Grande Premium
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 845 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør tomatsausen jevn med en stavmikser hvis du vil. Spar på eggehvitene, og ha dem i en omelett.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt squashen i ½ cm tykke skiver. Fordel skivene utover et kjøkkenpapir, og strø litt salt over. La skivene ligge i saltet i omtrent 5 minutter, og tørk dem. Fordel squashskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne. Strø over kjerneblandingen når det gjenstår 3 minutter av steketiden.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, hvitløken, ønsket mengde av chilien og basilikum- og oreganokrydderet i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, og la det småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker (se tips).
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet, men spar på ½ dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehviten. Bland sammen eggeplommene, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. Sett kjelen med pasta på en kokeplate på middels varme, og vend inn eggeblandingen. Varm opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med litt av pastavannet, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skyll og finhakk gressløken. Dryss gressløken og den revne Grande Premium-osten over retten ved servering.
God middag!