20-30
Laktosefri
Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med spisskål-slaw, sesamfrø og lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Ris
125 g
Spisskål-slaw
Ingefær
½ bit
Spisskål
½–1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Tonkatsu
Svinekam i skiver
300 g
Egg (Egg)
1 stk
Panering
50 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Til servering
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 961 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spisskål-slaw: Skrell og grovriv ingefæren. Strimle kålen tynt. Ha ingefæren og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Tonkatsu: Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kjøttet først i mel, så i egg og sist i paneringen.
- Tonkatsu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Kutt kjøttet i strimler før servering.
- Til servering: Del limen i båter. Server schnitzlene sammen med risen, spisskål-slawen, teriyakisausen, sesamfrøene og limen. God middag!